{ 'anonymize_ip': true }

maandag 13 januari 2014

Eerste freubelavond van 2014

Eerste freubelavond van 2014


Vanavond is de eerste handwerkavond bij Katrein Kunst en vorige week ben ik daar geweest voor de eerste freubelavond. En wat werden we weer verrast met leuke werkjes! Deze keer stond zelfs de naaimachine en een strijkbout klaar!

Eerst een sfeerplaatje. Zelf zit ik hier al achter de naaimachine.We maakten namelijk een handenwarmer, waarbij we eerst ook zelf de stof bestempelden! Hiervoor heb je wel speciale stempelinkt nodig en dit moest eerst ook even "ingestreken" worden. Wat leuk om dat met stempels te doen! En wat heeft Katrein mooie stempels!


Mijn handenwarmer is die linksonder op de foto, met schattige vogeltjes in een "kruissteek". Andere freubeldames bedachten dat je ook best twee stempels en meer kleuren kon combineren. 

Wat ook erg leuk is om te doen: kleitabletten maken en ook daarbij kun je stempels gebruiken:


We maakten ook mooie papieren dieren, een idee uit een heel mooi boek met allemaal papierknutsels, maar ik weet even niet meer hoe het heet. Zo leuk, je knipt het uit en vouwt een paar lijntjes en zie daar! 


En dan nog een pronkstukje: een heuse vosje-broche:


Wat een topavond! Helemaal blij met mijn werkstukken en ook weer extra blij met de stempels die ik heb. Daar kun je zoveel meer mee doen!

Liefs van De Breimeisjes!

6 opmerkingen:

 1. Wat gezellig en leuk met z'n allen wat te doen en weer wat nieuws te leren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij boft maar met zo`n Katrein in de buurt, Ik zou dol graag ook eens van die gezelligheid willen proeven maar ze zit voor mij te ver weg om even een avondje mee te freubelen.

  Grtjs, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie maken toch altijd zo van die originele werkjes. Niet moeilijk dat je daar zo blij van wordt.
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk zo'n knutselavond , het ziet er heel gezellig uit .
  groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er leuk uit allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen