{ 'anonymize_ip': true }

woensdag 21 november 2012

Hoesje (1)

Hoesje

Eén van de eerste projecten van mij als Breimeisje was het breien van hoesjes. Hoesjes voor telefoons, later ook i-pod en e-reader. Eerst op twee pennen, maar waarom eigenlijk niet rond breien? Dat scheelt een (lelijke) naad! 
Ik heb er aardig wat gemaakt en hoewel lang niet iedereen het nut ervan in ziet, vindt bijvoorbeeld mijn echtgenoot het reuze handig! Je scherm blijft in ieder geval best mooi. Sinds ik zelf een touchscreen heb, gebruik ik zelf ook zo'n hoesje:Voor zoon had ik ook al een hoesje gemaakt, een speciale, met de Waterpoort. Wij wonen namelijk in Sneek. Een heel gepuzzel, maar het is me gelukt om daar een telpatroon van te maken.Helaas is dit hoesje inmiddels kwijt.... Verloren! Zo jammer! Echtgenoot had nog wel een hoesje liggen dat hij mocht gebruiken, maar ook deze is inmiddels verloren. 
Er is al weer een nieuwe besteld, met de nodige eisen. Ik zei dat ik daar dan wel voor betaald wilde hebben, maar dat vindt mijn zoon heel raar! Maar ja, het zou wel lekker makkelijk zijn dat ik iedere keer voor niks zo mijn best doe. Misschien zou hij er zuiniger op zijn als ik hem wat laat betalen? Uiteraard vraag ik hem een "vriendenprijs", handwerk kun je niet verkopen tegen uurloon, dan zou het onbetaalbaar worden. 
Nog een foto van een paar hoesjes, het middelste hoesje, met de muzieknoten is het tweede "verloren" exemplaar: Natuurlijk ben ik wel heel blij dat de telefoon niet verloren is, dat is dan weer de meevaller!Nog meer hoesjes zijn te zien op de website, hier en hier.

Wordt vervolgd!

Liefs van De Breimeisjes!
www.debreimeisjes.nl

4 opmerkingen:

 1. Hoi Akkelien, wat zijn daar mooie exemplaren bij.
  Ik vind het mooi als je verschillende soorten kleuren gebruikt, alleen ...ik brei dat niet zo graag. Dat gaat volgens mijn normen niet rap genoeg vooruit...
  Ik hoop voor u dat de zoon zijn hoesje nu niet meer kwijt geraakt. Hopelijk is de vinder er van er heel blij mee en dragen ze er wel zorg voor..
  Groetjes
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zou best kunnen inderdaad dat iemand anders er nu heel blij mee is! Ik ga in een volgend hoesje in ieder geval een labeltje met m'n website plaatsen, dan zou een "eerlijke vinder" nog contact met me op kunnen nemen!

   Verwijderen
 2. Hoi Akkelien, wat een mooie telefoonhoesjes maak jij, echte kunstwerkjes! Om trots op te zijn, maar oh zo jammer dat ze ze kwijtspelen als je je zo inspant om iets te maken dat ze graag hebben... Hopelijk is de vinder er ook blij mee!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat hoop ik dan maar, Rita. Dan heb ik het tenminste niet voor niks gedaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen