{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 28 oktober 2016

Originele breimeisjesslinger

Originele Breimeisjesslinger


In 2012 begonnen De Breimeisjes met handwerkavonden in de huiskamer van Katrein. Het oorspronkelijke plan was om er een Breibrunch van te maken en om daar aandacht op te vestigen maakte Lydia destijds een hele leuke slinger. Met veel roze, want Katrein houdt erg van roze :-)


De Breibrunch werd uiteindelijk een handwerkavond en nu, vijf jaar later, is 't dat nog steeds! Al zijn we inmiddels verhuisd van de huiskamer van Katrein naar de woonwinkel van Sterk & sVeer. En die handwerkavonden zijn nog steeds happy momentjes! (Meer informatie over de handwerkavonden vind je hier.)

Er was destijds een klant die de slinger zo mooi vond dat ze 'm ook wilde maken en Lydia schreef het patroon uit. Dat stond al op de website, maar, zoals bekend, daar wordt aan gewerkt en dat patroon verhuist dus ook. Naar hier:


Voor deze slinger breide Lydia zes driehoekige vlaggetjes:

Zet voor het driehoekige vlaggetje 30 steken op de pen.
Minder iedere tweede naald aan weerskanten 1 steek.
Ga hiermee door tot er nog 1 steek over blijft, haal de draad door deze steek en het vlaggetje is klaar.


Deze vlaggetjes zijn allemaal recht (in ribbelsteek) gebreid. Leuk is het om ieder vlaggetje van een ander streep patroontje te voorzien, 
hier zijn verschillende roze tinten gebruikt, in combinatie met ander kleuren. Ook verschillende soorten garens, dat pluizige garen geeft ook een heel leuk effect!

Dan heeft deze slinger ook nog vijf vierkante vlaggetjes


Zet voor de vierkante vlaggetjes 26 steken op en brei 30 pennen tricotsteek.

Deze vlaggetjes zijn aan de voorkant voorzien van een motiefje uit het boek "De Breibijbel" van Lesley Stanfield en Melody Griffiths en aan de achterkant zijn ze effen. Er zijn dus twee pandjes op elkaar genaaid, zodat het in-gebreide motief netjes is weg gewerkt. 

Hier zijn de volgende motieven gekozen:
- vlag met strik in het centrum van de vlag
- vlag met kelimrand
- vlag met 2 bloemetjes
- vlag met Keltische rand symmetrisch verdeeld over de vlag
- vlag met hartjes
Uiteraard kunnen er ook andere motieven gebruikt worden!

De vlaggetjes zijn uiteindelijk met de naaimachine op een roze/wit geruit lint vastgezet.Sindsdien zijn er nog heel wat slingers gemaakt door ons, vooral ook heel veel gehaakte en ook een enkele gebreide. Dit was wel een bijzonder exemplaar en ik vind 't dan ook leuk om 'm een plaatsje op de blog te geven en het patroon beschikbaar te houden. Inclusief de foto's van toen. Dát zou ik vandaag de dag anders doen :-)
Met deze feestelijke slinger vier ik vast dat het bijna weekend is! Fijn weekend gewenst allemaal en denk aan de happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!


Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

13 opmerkingen:

 1. Wat een leuke slinger! Die ingebreide exemplaren zijn kunstwerkjes!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lekker vrolijk! Normaal ben ik niet zo 'rossig' maar deze slinger in deze kleur vind ik juist weer wél mooi (niets zo veranderlijk als een vrouw *Ü*).
  De ingebreide vierkantjes vind ik leuk. Misschien is het een idee om een keer 'dubbel breien' te proberen? Dan is de achterkant het negatief van de voorkant. Maar misschien vind je dubbel breien wel niks.... :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wil ik beslist een keer uitproberen! Je kon daar ook een workshop van doen bij de Breidagen, maar ja, we kozen een andere :-)

   Verwijderen
 3. Ik heb al veel gehaakte slingers gezien en gemaakt. Jullie gebreide vlaggetjes zijn mooi en iets heel anders. Leuk dat jullie met de slinger even trugkijken naar het begin van jullie handwerkavonden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoe jullie handwerkavonden zijn begonnen en nog steeds bestaan. Een leuk avondje uit, hobbieën en kwebbelen en leren van elkaar. Vrolijke slinger. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is ook wel een prachtige slinger!
  Krijg zin om er ook eentje te maken, maar dan wel gehaakt, want daar ben ik sneller mee :-)
  Die handwerkavonden klinken zo fijn, wou dat we hier in duurt ook zoiets hadden!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn weekend, van deze slingers word je echt happy!
  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, jullie hebben al een 'lange geschiedenis' en houden dus vol!
  Je hebt groot gelijk dat je deze slinger nu op je blog laat zien, want hij is tè leuk om te vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat mooi! Dat pluizig garen geeft inderdaad een geweldig effect. Maar ook die ingebreide patronen zijn fantastisch.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, weer lekker bijgelezen! Je vlaggenlijnen blijven top en origineel, zeker nu met die vierkante vlaggetjes er weer bij geeft weer iets heel anders.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een originele slinger! Vooral die met die ingebreide motieven vind ik leuk! Dank voor het patroon.
  Ook de kleurtjes zijn lief.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen