{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 14 oktober 2016

Herfstige cupcakes

Herfstige cupcakes


Op zoek naar ideeën voor de handwerkavond kwam ik via 2000 Free Amigurumi Patterns hier terecht. En daarna klik je naar hier, waar je de patronen vindt. Je kunt die patronen gratis downloaden, het is in het Engels.  Leuke cupcakes in Halloween-stijl! Nu ben ik zelf niet zo'n fan van Halloween, maar je kunt er ook herfst-cupcakes van maken. Ik haakte dus een pompoen:En de heksenhoed. Ik deed dat vanuit het Engels en let dan vooral op de aantallen steken. Toen ik een deel vertaalde voor de workshop, kwam ik erachter dat ik hier en daar wat toeren overgeslagen had. Mijn heksenhoed is daardoor wat aan de lage kant, net als het cake-bakje.Candy van Sweet heeft de toppings schuin gehaakt. Ik vond dat niet fijn haken en heb daarom een rechte variant gemaakt en dat patroon gebruikt voor de workshop.Op de volgende foto zie je het verschil:


Best leuk, een heel stel in de vensterbank. Of op de herfsttafel. Ik besloot op 't laatste moment dat drie cupcakes dan toch wel leuker was en aangezien ik al een heksenhoedje had, werd het een heksje:Ik maakte weer een variant op het originele patroon, ik haak dus de lapjes recht en haakte eerst 9 of 10 toeren (ik weet het niet meer precies, maar iets minder dan de helft) in het roze en de rest in het grijs. Je ziet dat in de volgende collage beter:Twee kraaltjes als ogen en klaar is mijn cupcake-heksje.

Tijdens de handwerkavond gingen vier dames bezig met deze leuke cupcakes. De avond was te kort om complete cupcakes te maken. Dat kwam ook doordat er ontzettend veel te praten was. Altijd goed, toch! Het was zeker weer een heel happy moment in deze week, ik geniet nog na. We hebben de handwerkavonden voor dit jaar vast in de agenda gezet en daar hebben we hele leuke plannen voor, maar daarover later meer.


En ja, ik heb nu herfst op de vensterbank!Met een heleboel pompoentjes, zelfs ledlampjes! En het slingertje van gisteren hangt er ook bij. M'n vosje-broche ligt er niet bij, dat draag ik al de hele week :-)
O, en ik heb nog een vosje-broche om weg te geven, dat lees je in die blog van woensdag. Laat daar even een reactie achter als je belangstelling hebt voor dit oranje vosje:


Nu wens ik jullie graag een heel fijn weekend! Mét happy momenten!Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk hoekje, vriendin. Wie wat bewaart, die heeft wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke herfstige cupcakes. Mooie herfsthoek zo met die pompoenen en gehaakte spullen. De vosjesbroche is leuk om te dragen. Weer eens iets anders.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, dat hoedje paste ook leuk op die pompoen!
  Wel een origineel patroontje, ik vind ze mooi!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan! Wat heerlijk van die handwerkavondjes. En je raam ziet er erg leuk uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze leuk! Heel sfeervol zo alles bij elkaar met de lichtjes aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoekje, super gezellig!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig zo je vensterbank. gehaakte spullen kunnen ook niet bederven zoals de pompoenen dat wel doen. Goed idee! liefs, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke pompoennetjes. Maken de herfst helemaal gezellig. Mooie nieuwe blogkop heb je weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele leuke cupcakes Akkelien, helemaal in herfstsfeer! En je hebt een nieuwe foto bovenaan geplaatst van je blog, mooi!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen