{ 'anonymize_ip': true }

vrijdag 20 november 2015

Handwerkavond, wat er gemaakt was

Handwerkavond, wat er gemaakt was


Afgelopen maandag was de laatste handwerkavond van dit jaar, ik schreef er deze week al over. We sturen altijd vooraf een nieuwsbrief en hadden gevraagd of er bijvoorbeeld nog kerstboompjes gemaakt waren.
Christine had haar boompje mee:


Helemaal versierd, inclusief verlichting, haha, geweldig toch! De ster bovenin was nog van de patronen van de vorige keer, ze had twee sterren aan elkaar gehaakt en iets opgevuld. Mooi effect!

Maud was de vorige keer met hulp van Lydia begonnen met een granny en.... tadaaa:


Het was een kussen geworden! Aan beide kanten een mooie granny en ze had het op een hele leuke manier aan elkaar gezet.

Chantal had een leuk patroon gevonden van handwarmers en was daar thuis mee aan de slag gegaan. Het randje van de knoopssluiting vond ze nog lastig, maar daar helpen wij graag mee :-) Ze zijn heel leuk geworden! De knoopjes moesten er nog op en ik heb er geen foto meer van genomen, maar het is echt een leuk resultaat.


En hier is nog zo'n leuk spookje :-) Ook van Christine. Ik had wel verwacht dat zij het een leuk patroon vond. Margriet liet me nog een foto zien, ook zij had het spookje gehaakt. 


Van wat er die avond gehaakt is, daar heb ik geen foto's van, de projecten bleken net iets te "groot" voor de twee uurtjes van de handwerkavond.  
Ik laat vast een van de onderwerpen zien, de rest is voor een volgende keer. Dit is vast een leuk idee, misschien kun jij er ook wat mee :-)

Deze leuke sterren in granny-style vond ik bij de Haakbrigade, hier.


Ik heb wel een verbeterpuntje. Ik haakte eerst de witte ster en ik vind de "punten" nogal rond, het lijkt haast meer op een bloem. Bij de gekleurde haakte ik 4 lossen in plaats van 3 tussen de groepjes van 4 stokjes. Kleine aanpassing, groot verschil! Althans, dat vind ik :-)
Je zou er zelfs een picootje tussen kunnen haken, maar dat heb ik niet meer uitgeprobeerd, ik was hiermee wel tevreden. Ik vind het een leuk patroon! Misschien ga ik er ook nog wel een stel haken!

De handwerkavond was weer heel gezellig. En nu is het dus "vakantie"! We nemen pas in januari de draad weer op. Van de handwerkavond dan, hé ;-)

Het is weer vrijdag, ik wens jullie allemaal graag een heel fijn weekend! Met hopelijk fijne en happy momentjes!


Liefs van De Breimeisjes!

Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.

9 opmerkingen:

 1. leuk zo'n handwerkavond, allemaal gelijkgestemde zielen... en mooie dingen gemaakt zie ik, prachtige werken ! fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voelt nog vreemd nu "Tot volgend jaar" :-). Maar het gaat allemaal best snel!!
  Leuk om weer de resultaten van een groepje handwerkliefhebbers te zien! Dat is echt iets wat je en goed gevoel geeft, zo bij elkaar zijn! Allemaal inspiratie :-).
  Fijn weekend, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof, dat versierd kerstboompje, echt leuk! De dames hebben allemaal toffe dingen gemaakt, de polswarmers vind ik ook tof! Zoveel inspiratie werkt aanstekelijk.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk Akkelien ik heb weer vergeten foto's te maken volgende keer beter blijft leuk zoveel verschillend handwerk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke dingen zijn er weer gehaakt! Sfeervolle kerstversiering, mooie polswarmers, een fijn kussen en een lief spookje; goed gedaan allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allemaal weer fijne werkjes. Ik vind het zo gezellig om zo nu en dan samen te handwerken. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al helemaal in de stemming gekomen met de kerstboom die echt heel leuk is met die lichtjes.. En je sterren zijn ook leuk en inderdaad meer puntig als je meer lossen doet. Leuk voor in de boom...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. The ghost is so cool! As are the stars. they look just right for the advent season!

  Take care
  Anne
  Crochet Between Worlds

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Congratulations for being 2. in my link up last week. A New party is open.

  BeantwoordenVerwijderen