Vriendelijke vrijdag en Tips & Tricks (6)
Het is de tweede vrijdag van de maand, tijd voor de bloghop. In juli was de eerste aflevering van Tips & Tricks, een nieuw voorstel van Elizabeth oftewel Busy Bessy. De tips en tricks kunnen van alles zijn. Ik citeer Elizabeth:
"Je kunt hierbij denken aan allerlei handigheidjes of weetdingetjes b.v. op het gebied van bloggen, huishouden, gezondheid, opbergen van spullen, etc..."
In deze blog legt ze nog eens uit wat de bedoeling is en je vindt daar ook de data.
Vandaag dus de zesde aflevering!
Vandaag deel ik een recept. Van een hele lekkere hartige taart, wij noemen deze Quiche de Vannier. Het is namelijk bedacht door echtgenoot, zijn achternaam is in het Frans Vannier 🙂
Echtgenoot maakt deze quiche voor 3 persoen.
De benodigdheden zijn dan:
- margarine om de vorm in te vetten en om in te bakken
- bladerdeeg, wij gebruiken 3 plakjes
- wat bloem
- 1 ui
- kipfilet, 300 á 350 gram
- kipkruiden
- sperziebonen, ongeveer 450 gram
- 1 pakje plakjes ontbijtspek
- 4 eieren
- groot pakje créme fraiche
- geraspte kaas
- olijven
Zo maak je het:
Snipper de ui. Snijd de kip in stukjes en doe dit in een schaal. Kruid dit met kipkruiden en laat even staan. Dop de boontjes en snijd ze in tweeën (of drieën) en kook ze even voor.
Klop de eieren los met de crème fraiche, kruid het ook met de kipkruidenen. Als de boontjes afgekoeld zijn, kun je ze in het eimengsel doen.
De kip en de ui bakken in een pan.
Snijd de ontbijtspek in stukjes:
Met wat bloem rolt echtgenoot de plakjes bladerdeeg uit tot een lap die groot genoeg is voor de vorm. Je kunt natuurlijk meer bladerdeeg gebruiken. Drie plakjes is bij ons een bewuste keuze qua koolhydraten en het blijkt genoeg te zijn.
Vorm in vetten met margarine en dan de lap bladerdeeg erin leggen.
De kip en ui onderin, daarop het ei/boontjesmengsel:
Verdeel het spek eroverheen:
Geraspte kaas eroverheen. De hoeveelheid kun je zelf bepalen.
De Vanniers zijn nogal dol op olijven, dus die gaan er ook nog op. Als je daar niet zo van houdt, dan laat je gewoon weg.
Dan nog in de oven, ongeveer drie kwartier, ongeveer 180º.
Heerlijk!
Ik ben heel benieuwd naar Tips & Tricks van anderen. Ik houd het in de gaten, via de blogs die ik al volg en via Elizabeth. Ik ga de links in de loop van de dag/dit weekend toevoegen.
Tips & Tricks vind je ook bij:
Dit was de laatste aflevering van de Tips en Tricks. In januari start een nieuwe bloghop.Elizabeth heeft een nieuw idee uitgewerkt, je leest er hier meer over.
Dit is dan steeds op de eerste vrijdag van de maand. Ik ben van plan om mee te doen Jij ook?
Op deze vrijdag wens ik je graag een vriendelijke dag
en een heerlijk weekend 🍀🍀🍀
Liefs van Akkelien van De Breimeisjes 💗💗💗
Reacties zijn van harte welkom! Ik lees ze graag.
Lekker, wij zijn dol op een quiche en deze variant kennen we natuurlijk nog niet... Altijd blij met zo'n fijn recept!
BeantwoordenVerwijderenIk ben dol op quiche bakken en man vindt boontjes heerlijk. Die gaat komende week op het menu. Bedankt.
BeantwoordenVerwijderenOh wat een lekker recept! Zelfs in de ochtend (09:20 uur) loopt het water me al in de mond! Ga ik echt een keer proberen..
BeantwoordenVerwijderenDat is een lekker recept enne ik heb op Vannier gegoogeld😉
BeantwoordenVerwijderenEen heerlijk recept Akkelien, een quiche eet heel aangenaam, en eigenlijk is het een gezonde maaltijd.
BeantwoordenVerwijderenNog een grote schaal heerlijk salade erbij, en smullen maar.
Leuk die collage van al die recepten die je hebt gemaakt.